Védőháló a családokért – EFOP-1.2.1-15-2016-00308

NEA
feed-image
JELÖLÉSEKET VÁRUNK!
A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház program keretében ebben az évben is átadja
 
A 2018. ÉV VESZPRÉM MEGYEI ÖNKÉNTESE DÍJ
valamint 
A 2018. ÉV VESZPRÉM MEGYE IFJÚ ÖNKÉNTESE DÍJ
 
címet, az önkéntes tevékenység elismerésére
 
Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre több ember tudja  azt, hogy a társadalom fejlődését helyi szinteken önzetlen tevékenységével elősegítheti, így kapcsolódva egy közösség, civil szervezet vagy intézmény munkájához nagymértékben hozzájárul a célkitűzések sikeres eléréséhez.
Ezek a tevékenységek nemcsak mindenki számára hasznosak, de értékük felbecsülhetetlen, hiszen számtalan terv megvalósítása veszett volna kudarcba nélkülük.
 
Veszprém megye önkéntese díjat első alkalommal 2014. évben adtuk át, a hagyományt folytatva 2018-ben is szeretnénk elismerni az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását. 2016-ban több olyan jelölés érkezett, amely fiatalok önkéntes tevékenységéről szólt. Miután ezek a fiatalok a közösség, a társadalom érdekében fejtettek ki olyan tevékenységet mely eredményes volt, ám nem régóta határozták el, hogy a közösség javára valami tesznek, ezért összehasonlításuk azokkal a régóta önkénteskedő személyekkel, akiket az eddigiekben jelöltek nem releváns. Ennek okán egyesületünk elhatározta, hogy külön díjat alapít a Veszprém Megye Ifjú Önkéntese címen, azoknak a fiataloknak, akik bár nem régóta azonban hasznos tevékenységet végeznek közösségük számára. 
 
Ünnepélyes keretek között kívánjuk megköszönni munkájukat, azzal a nem titkolt céllal, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen. Az Önkéntesség Világnapján, negyedik alkalommal, 2018. december 5-én az „Örülök, hogy önkéntes lehetek” rendezvényünkön  adjuk át e díjat, melyre meghívjuk az összes jelöltet illetve a jelölő intézmények, közösségek és civil szervezetek képviselőit.
Ehhez jelölésüket kérjük elküldeni a melléklet adatlap kitöltésével. Felhívjuk a figyelmet, hogy a zsűri döntése során nem a jelölések mennyisége számít, a döntő szempont a jelöltek által végzett önkéntes tevékenység, amely nem tagi jogviszonyban (saját szervezetében végzett munkát jelöl) hanem a saját civil szervezetén kívül, a társadalom, a település a civil szektor fejlődése érdekében végzett tevékenység!
 
 
A jelölések beérkezési határideje: 2018. november 23.
 
 
Adatlap letöltése >>>
 
Email Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
Postai úton:  Veszprémi Civil Ház 8200 Veszprém Pf. 339 
Személyesen is behozható irodánkba / Veszprém Kossuth utca 10. 2. em.203.
További információ: 
Vajna Szabina 20/ 342 95 75    
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   
 
 
Családos rendezvény a családi életre nevelés elősegítése érdekében szakmai programok rendezvények tartása, családi játszóházak szervezése, egyéb rendezvény a családok problémáinak  megoldásában próbál segítséget nyújtani.
 
 

 

Veszprém Megye Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház
 
8200 Veszprém, Kossuth utca 10. 1 emelet 107.
06 88/ 401-110
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Nyitva tartás: 
Hétfőtől –Csütörtök: 8:00-16:00-ig 
Péntek: 8:00-14:00-ig
 
Ügyfélfogadási idő: 
Hétfőtől –Csütörtök: 10:00-16:00-ig 
Péntek: 10:00-14:00-ig
 
 
Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház
 
Tevékenységünk: 
 
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat Veszprém Megyei Esélyegyenlőségi Irodája 2007. december 7-én kezdte meg működését. 
2012. szeptember 1.-én elnevezése hivatalosan megváltozott Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házra.
 
Tevékenységünk fókuszában áll a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok (fogyatékossággal élők, nők, gyermekek, ifjúság, idősek, családok, romák, hátrányos térségekben élők) támogatása, befogadásának elősegítése, valamint az esélyegyenlőség, önkéntesség közvetítése, népszerűsítése.
 
Kiemelt feladatunk az aktív és passzív diszkrimináció elleni fellépés elősegítése a nemük, koruk, származásuk, fogyatékosságuk, vallásuk, vagy egyéb helyzetük, tulajdonságuk, jellemzőjük miatt hátrányos megkülönböztetést elszenvedő emberek érdekében.
 
A hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájának megelőzése, valamint a társadalmi tudatformálás érdekében együttműködünk az Emberi Erőforrások Minisztériumával, Egyenlő Bánásmód Hatósággal, a hátrányos megkülönböztetés által érintett csoportokkal, velük foglalkozó civil és egyházi érdekképviseleti, karitatív és egyéb segítő szervezetekkel, állami, önkormányzati fenntartású intézmények munkatársaival, for-profit szféra vezetővel és HR munkatársaival valamint veszprém megyében élő állampolgárokkal.
 
Informáljuk, koordináljuk a hozzánk forduló ügyfeleket, akik az esélyegyenlőség területén hátrányt szenvednek, továbbá várjuk mindazokat, akiket szolgáltatásainkkal segíteni tudunk felvetődő problémáik megoldásában.
 
Varga Endre projektvezető Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
   
Vajna Szabina esélyegyenlőségi referens Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
   
Horváth Edit családügyi és önkéntes referens Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 
További cikkeink...
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Családok éve
Hirdetés
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin