A család érték

NEA
feed-image

Új időpont! 2011. július 30.,szombat 10:00 óra
Veszprém, Völgyikút Park (Kopácsi u. 2.)
A várhatóan kedvezőtlen, esős időjárás miatt a NaturAqua és a WWF Magyarország önkéntes napjára egy héttel később, július 30-án kerül sor a Völgyikút Parkban!
A szervezők így továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, hogy minél többen részt vehessenek a park felfrissítésében.
A Völgyikút Parkban több mint 100 új cserje és évelő ültetését, új pihenősziget telepítését, a patakmeder rendezését, és gazolást, szemétszedést terveznek, lefestik a padokat és korlátokat, valamint egy infó táblát is felállítanak az itt található, még érintetlen formájában megmaradt bakonyi erdőrészletről.

Bővebben...

 

Budapest, 2011. július 18. – Több mint 800 szavazattal, Gyöngyöst és Székesfehérvárt megelőzve Veszprém nyert a WWF Facebook oldalán meghirdetett szavazáson. Így a NaturAqua önkéntes napot 2011. július 23-án, szombaton 10.00 órától a Völgyikút parkban rendezik meg. Várják az önkéntesek jelentkezését, hogy együtt szépítsék meg ezt a népszerű zöldterületet!

A veszprémi Völgyikút Park egy még természetes formájában hagyott, bakonyi erdőrészletet rejt alig pár percre a városközponttól.  Ez a dús aljnövényzetű, sűrűn benőtt erdő nem csak a páramegtartást segíti, de a közeli Fenyves utcai parkerdővel együtt ideális élőhely az állatoknak is. A madárfajok mellett az erre kirándulók többször láttak már rókát, borzot. A park azért került be a kiválasztható helyszínek közé, hogy erre az értékes területre felhívják a városlakók figyelmét.

A parkban a NaturAqua és a WWF önkéntesei cserjéket és évelőket ültetnek a sétányok mentén, hogy még szebb környezetben tehessünk sétát a tóhoz és a karsztforráshoz. A fák hűs árnyékában pihenőszigetet helyeznek ki, rendezik a patak medrét, lefestik a padokat és korlátokat, és a szemetet is összeszedik.

Az önkéntesek jelentkezését az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen várják.

Bővebben...

 

A magyarországi szervezés egyik kiemelt területe, hogy az Európai Év eseményeire ne csupán koncentráltan, a fővárosban kerüljön sor, hanem a lehető legszélesebb körben, a megyeszékhelyeken is lehetőség nyíljon a személyek és szervezetek bevonására, tájékoztatására. A Bizottság szervezésében megvalósuló európai turné mintájára az Európai Év már megvalósult intézkedéseit, eseményeit, eredményeit bemutató rendezvénysorozat. Összhangban a Közösség szintjén megvalósuló programokkal szükséges az európai turné kiterjesztése annak érdekében, hogy ne csupán egyetlen héten és helyszínen találkozhassanak a polgárok az önkéntes standdal. Megyei (megyeszékhelyeken megvalósuló) rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy a társadalom egésze részt vehessen az Európai Év kínálta lehetőségek kihasználásában, az ismeretek bővítésében és azok átadásában is.

Fontos, hogy lehetőség nyíljon a kulturális intézmények, könyvtárak bekapcsolódásra, illetve a kulturális intézmények programjaival történő összehangolására, valamint kiemelten fontos az érdeklődők konkrét bekapcsolódási lehetőségeiről - az önkéntességi tevékenység kifejtésének lehetőségeiről, módjairól, helyszíneiről - való tájékozódás.

Időpont: 2011. júliustól novemberig

Helyszín: megyeszékhelyek

Szervező: KIM, Önkéntes Központ Alapítvány

Tovább a részletes programhoz >>>

 

 
Vannak szervezetében önkéntesek és szeretné megmutatni eredményeiket?
Vagy szeretné, ha önkéntesek segítenék munkáját, de ennek szervezéséhez segítségre van szüksége?
A NyICITA (Nyilvánosságért és Civil Társadalomért Alapítvány ) az „Önként és dalolva” projektjének köszönhetően lehetőséget ad erre Önnek.
AMIT KÍNÁLUNK:
- Projektünk keretében egy kiadványt készítünk, ennek tartalma:
- Önkéntességről általában
- Önkéntes programban résztvevő Veszprém megyei szervezetek rövid    bemutatása és elérhetősége
- Vállalati önkéntesség és cégek bemutatkozása
- Jó példák bemutatása
- Toborzólap

Bővebben...

 

Megváltozott az a postázási cím, melyre a Minisztérium felé be lehet jelenteni, hogy  szervezetük/egyesületük Önkéntest kíván foglalkoztatni, és eddig nem volt regisztrációs számuk.
A bejelentő lapot ( lsd. melléklet) az alábbi címre kell küldeni:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Esélyegyenlőségi Főosztály
1055 Budapest, Hold u. 1.

Üdvözlettel:
Győri Judit
Veszprém Megyei Önkéntes Központ koordinátor

 
További cikkeink...
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin