A család érték

NEA
feed-image

 

A Nyilvánosságért és Civil Társadalomért Alapítvány 2011-ben elindította az „Önként és dalolva” című projektjét, melynek során meghívjuk Önt az Önkéntességet népszerűsítő rendezvényünkre

A rendezvény időpontja: 2011.szeptember 22 (csütörtök) 10.00 – 15.00 óráig (svédasztalos ebéd)

A rendezvény helyszíne:Gourmandia Étterem, Veszprém, Megyeház tér 2.

Részletes meghívó és plakát letöltése >>>

Kérem legyenek kedvesek tovább küldeni a meghívót ismerőseiknek, hogy minél több helyre eljusson.

 

Figyelem!

Még vannak szabad helyek a szeptember 13. illetve 14-én tartandó

Elektronikus ügyvitel

ingyenes képzésünkre.

Képzés ismertetője:

ELEKTRONIKUS ÜGYVITEL modul célja, a táblázatok kezelése a gyakorlatban, pályázati elszámolásokhoz, nyilvántartásokhoz, adatbázis készítéshez, egyéb ügyviteli feladatokhoz.  A képzés számítógépes alapismereteket feltételez, mivel az elméleti anyagot minden esetben gyakorlati példák fogják alátámasztani. A modul célja, hogy a résztvevők megismerjék a Microsoft Excel használatában rejlő lehetőségeket (diagramok, képletek). A képzés során a résztvevők gyakorlati ismereteket szerezhetnek az EPER rendszer használatáról is.

Bővebben...

 

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy a civil szervezetek remek ötletekkel rendelkeznek, szakmai szempontból felkészültek, ám számos projektjüket nem tudják megvalósítani, mert nincs elég segítőjük, önkéntesük. Esetleg önkéntesekkel dolgoznak, de szeretnének javítani az önkéntesekkel fenntartott kapcsolatukon, illetve érdekli Önöket az önkéntesség, de nem tudják, hogy mivel is segíthetnének környezetükben élőkön, mit is jelent tulajdonképpen az önkéntesség.

Bővebben...

 

Pszichiátriai szerek viselkedési problémákra?

Ha gyermeke "tanulási problémára" vagy "viselkedési rendellenesség" miatt pszichiátriai szereket szed, és úgy érzi, hogy a gyermek állapota semmit sem változott vagy rosszabbodott emiatt, keresse az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt. Az alapítványtól ingyenes tájékoztató kiadvány is kérhető a hiperaktivitás témájában.
Cím:
1461 Budapest, Pf.: 182.
Telefon: 06 (1) 342-63-55

Bővebben...

 

A Veszprémi Waldorf Egyesület megbízásával 30 fős B kategóriás ifjúsági szálló épült Nemesvámoson. A beruházás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez igénybe vehető támogatásból valósult meg. A Fehérlófia Waldorf Iskola szomszédságában álló, egykori pajta átalakításával korszerű, a mai igényeket kielégítő szálló született. 

Bővebben...

 

A Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége, mint országos civil szervezet rendszeres felkészítést és konzultációt tart a megyei tisztségviselőink, továbbá más civil szervezetek (Nyugdíjasok Országos Képviselete, Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége, Nyugdíjasok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége, Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége) vezetőinek részvételével. 

Bővebben...

 

Alapítványunk, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány ( a pápai Civil Háló Szövetség munkaszervezete) 2011. szeptember 20-21-én "Civilek hálózatban" elnevezéssel konferenciát szervez egy Pápához közeli kistelepülésen, Döbröntén.

Bővebben...

 

Elkészült egy, a honlapra történő hírfeltöltéshez segítséget nyújtó segédlet.

Az alábbi linkről letölthető:

Segédlet hírfeltöltéshez >>>

(Jobb gomb -> link mentése másként ...)

Bővebben...

 

A Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány által létrehozott Civil Háló Szövetség közel 5 éve működik a Pápai Kistérség területén. Számos közösen megvalósított programunknak köszönhetően a civilek közötti együttműködések erősebbé váltak, a szektor jelentősége és elismertsége növekedett. Fontos azonban, hogy hatékonyan tudjuk folytatni a munkát, és szeretnénk a már meglévő, jól működő hálózatok eredményeit, módszereit is megismerni. Reményeink szerint mi is tudunk néhány jó ötlettel szolgálni.

Ennek érdekében várjuk a hálózatok képviselőit egy közös gondolkodásra, tapasztalatcserére.

Bővebben...

 

A Nyilvánosságért és Civil Társadalomért Alapítvány "Önként és Dalolva" című projektjének keretében elérhetővé tett a honlapján (www.nyicita.hu) egy űrlapot, mind a leendő önkéntesek, mind az önkénteseket fogadni kívánó civil szervezetek részére, mely segítségével regisztrálhatnak a honlapon található önkéntes adatbázisba.

Az űrlap elérhető:

Bővebben...

 

Kedves Civil Társ!

Örömmel értesítünk, hogy a Várpalota és Kistérsége Civilek Szövetsége, ebben a pályázati időszakban a Veszprém Megyei Civil Kerekasztal továbbfejlődése érdekében pályázatot nyert!

A projekt nyitórendezvényére, illetve az első közös találkozóra 2011. augusztus 17-én 17 órakor kerül sor Várpalotán a Civilházban.

Meghívó >>>

Bővebben...

 

Magyarországon működő civil szervezetek részére
„Web konferencia – Eredményes működés a nehéz finanszírozási körülmények ellenére”
2011. augusztus 11. 14-17 óra között.
NCA-NK-11-A-1043

Egyesületünk az Európai Föderalista Szövetség tagja, és rendszeres találkozókon erősítjük összetartozásunkat. Ebből született az ötlet, hogy a több mint 50 éve működő szervezet tapasztalataira építve létrehozzunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával egy konferenciát, amelyből a hazai civilek a legtöbbet profitálhatják.

A közvetlen cél, hogy azok a szervezetek, amelyek részt vesznek a konferencián, kapjanak olyan azonnal használható útmutatást, gyakorlati ismeretet, amelyekkel gondolkodni lehet, és tényleges tevékenységet szül.

Bővebben...

 
Lépcsők a sziklán
Csesznek - Szorgos önkéntesek munkájának nek köszönhetően a közelmúltban megújult a településhez közel található Ördög-gát.
Az Ördög-árok a Bakony egyik leglátványosabb szurdoka, sok-sok természetjáró kedvelt kirándulóhelye. A földtani felgyűrődés mentén keletkezett patakmeder meredek sziklafalak között kanyarog mintegy három kilométer hosszan. Igazi, érintetlen mesevilág ez, amit keletkezése óta csak a természet alakít, az ember csak az utóbbi évtizedekben avatkozott be, szerencsére csak  kis mértékben. A szurdok legizgalmasabb része az Ördög-gát, más néven Gizella átjáró, ahol az átkelés csak az 50 évvel ezelőtt beépített és alaposan elöregedett létra és korlát segítségével volt lehetséges.

A turisztikai látványosságokat népszerűsítő Cseszneki Falufejlesztő Egyesület évek óta figyelemmel kíséri az Ördög-árok sorsát, 2009-ben jelentős társadalmi munkával új lépcsőfokokat és kapaszkodó sodronyt építettek be a sziklafalba az átkelés megkönnyítésére. Tavaly májusban a természet megmutatta, hogy ki az úr: a mederben, amelyben hosszú évek óta alig csordogált víz, hatalmas árhullám söpört végig, kidőlt fákat, leszakadt faágakat, köveket, sarat sodorva magával. 

Bővebben...

 

Ismét képzéssorozatot indít a Nyilvánosságért és Civil Társadalomért Alapítvány Veszprém megyében működő civil szervezetek számára a Közép-dunántúli Képzők Körének együttműködésével. Az „1 nap alatt 1 téma körül” c. projektsorozatunkat, a nagy érdeklődésre tekintettel, ezúttal folytatjuk, csaknem 200 résztvevőnk által adott visszajelzések alapján bővített tematikával.

A meghívó és a jelentkezési lap innen letölthető >>>

Esetleges kérdéseivel forduljon hozzánk e-mailban vagy telefonon:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
88/401-110

 

2011. július 28-29-30-án megjelenünk a „Völgy Fesztiválon”, ahol célunk az önkéntesség népszerűsítése, toborzás 3 napig.

A bemutató helyszíne a FH MOISZ Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda (együttműködő partnerünk) „Taliándörögdi Ifjúsági Pont” TIP.Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Tisztelt Fogadószervezetek!

Innen letölthető >>> Nemzeti Adó és Vámhivatal hivatalos állásfoglalását, az önkénteseknek adható juttatásokkal kapcsolatban, melyet a Veszprém megyei Önkéntes Centrum tett fel részükre.
A levélben kitérnek az adómentesen adható költségtérítésekre, azok mértékére.
Reméljük jelen tájékoztató levél segítséget nyújt az eligazodásban költségtérítések terén.

 

Új időpont! 2011. július 30.,szombat 10:00 óra
Veszprém, Völgyikút Park (Kopácsi u. 2.)
A várhatóan kedvezőtlen, esős időjárás miatt a NaturAqua és a WWF Magyarország önkéntes napjára egy héttel később, július 30-án kerül sor a Völgyikút Parkban!
A szervezők így továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, hogy minél többen részt vehessenek a park felfrissítésében.
A Völgyikút Parkban több mint 100 új cserje és évelő ültetését, új pihenősziget telepítését, a patakmeder rendezését, és gazolást, szemétszedést terveznek, lefestik a padokat és korlátokat, valamint egy infó táblát is felállítanak az itt található, még érintetlen formájában megmaradt bakonyi erdőrészletről.

Bővebben...

 

Megjelent a Veszprém Portré internetes kulturális magazin első száma. A magazin portrékon, interjúkon, tárcákon, mozgóképeken keresztül mutatja be Veszprém város arcát. Aktuális számunk központi témája a „fesztiválváros”.

A Veszprém Portré az alábbi linken érhető el: vportre.hu

 

A hazai források szűkülésével és az Európai Uniós pályázati lehetőségek kiszélesedésével két út áll a civil szervezetek előtt: kis költségvetéssel működő, önkéntesmunkán alapuló szervezetként mennek tovább, vagy egy professzionális szintre lépve felkészülnek a nagy projektek megvalósítására, nagy források felhasználásával.

Egyik út sem könnyű, azonban napjaink egyre súlyosbodó társadalmi problémái között nagy szükség van arra, hogy legyenek olyan civil szervezetek, akik képesek a civil lelkesedést a nagy projektek magas színvonalú megvalósításával ötvözni.

A SZÉL-ERŐ Nyári Egyetem megálmodásakor azokra a civil szervezetekre gondoltunk, akik szintlépésben vannak, és szeretnék szakmai munkájukat és szervezeti működésüket tudatosan a megnövekedett projektméreteknek megfelelő minőségre emelni. Várjuk azokat, akik keresik azt a szervezeti modellt, amelyben a “civil tűz” és a professzionális projektmenedzsment egyesül!

Bővebb információ >>>

 

Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése HUSK/0901/1.5.1/0233 program keretében sor kerül Civil Hálózat Fejlesztési Képzésre és Alap- és középszintű számítástechnikai képzésre, melyre ezúton hívjuk meg. A részletes képzésenkénti tájékoztatók, időpontok és jelentkezési lapok a csatolt állományokban olvashatók.

Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése HUSK/0901/1.5.1/0233 program keretében sor kerül Civil Hálózat Fejlesztési Képzésre és Alap- és középszintű számítástechnikai képzésre, melyre ezúton hívjuk meg. A részletes képzésenkénti tájékoztatók, időpontok és jelentkezési lapok a csatolt állományokban olvashatók.

Letölthető fájl(ok):
 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin