A család érték

NEA
feed-image
Online állástaláló tréninget indított a JÓL-LÉT Alapítvány és a UPC
Egyedülálló online álláskeresési tanfolyamot indított közös kezdeményezéssel a JÓL-LÉT Alapítvány és a támogató UPC Magyarország Kft. a kisgyermekes, pályaújrakezdő nők, anyák számára.
A program veszprémi bemutatója 2011. november 22-én a Balaton Plázában lesz.

Bővebben...

 
Civil szervezetek és a benne dolgozó emberek motivációit vizsgáló kutatás készül a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának hallgatója tollából. A kutatás legfőbb célja a jelenlegi általános nonprofit motivációs problémák feltérképezése, illetve javaslattétel a problémák megoldására.
Esemény időpontja: 
2011. október 10
A NIOK Alapítvány a felhívás közzétételével szeretné segíteni a fent említett kutatás elkészülését, melyből készülő tanulmányt még 2011-ben megkapjuk és közzétesszük „Olvasnivalók” rovatunkba. Az elkészülő elemzés minden szervezet számára hasznos olvasmány lehet. 
Az online kérdőív az alábbi linken érhető el: >>>
 
Akár száz ingyen dolgozó civilt tudna közvetíteni a helyi intézményeknek, közhasznú szervezeteknek a makói Önkéntes Pont, erre azonban egyelőre nincs igény a városban. Az ok: az önkéntesek foglalkoztatásával járó adminisztrációt senki sem vállalja.
Két éve, a szegedi Tálentum Alapítvány pályázati segítségével indulhatott el az Önkéntes Pont Makón, amely abban a Csanád vezér tér 22. alatti házban működik, ahol a támogatások elapadásáig a hátrányos helyzetű gyermekek korrepetálását vállaló Tudorka Tanoda is helyet kapott. Az a feladata, hogy felkutassa, majd az együttműködésre felkészítse az önkéntesekre igényt tartó intézményeket, közhasznú szervezeteket, valamint azokat, akik hajlandóak napi vagy heti néhány órát dolgozni ellenszolgáltatás nélkül. A munka lehet például takarítás, idősgondozás vagy bármi hasonló. A makói Önkéntes Pont idén nyáron például ahhoz adott tucatnyi fiatalt a mozgáskorlátozottak helyi egyesületének, hogy segédkezzenek a sportnap lebonyolításában.

Bővebben...

 
5 perces interjú: Csizmadia László az NCA Tanácsának elnöke. A jövő évi büdzsében mindössze 1,3 milliárd forintot szán a kormány a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) támogatására. Erről is kérdeztük az NCA Tanácsának elnökét.
– Mit vár a készülő civil törvénytől?
– Új, a civil társadalmat szolgáló, közhasznú formát kell kialakítani, így a pályázati pénzeket szétosztó NCA is rendszerváltást él meg. Az elmúlt időszakban az alapnál ellenőrizhetetlen, kollektív szellemben hozták a döntéseket. Az Állami Számvevőszék megállapította, a feladatrendszerhez nem csatoltak személyi felelősséget. Bár volt olyan elképzelés, hogy a civil alap elveszti önállóságát, de végül a törvényalkotók belátták: ezt a problémát csak egy önálló, jogi személyiséggel rendelkező civil alappal lehet megoldani. Amelyben lesz hierarchia, és ahol a miniszter ellenőrzése mellett a tanács elnöke, s a kollégiumi elnökök is felelősséget vállalnak döntéseikért.
– Várható, hogy tisztul a civilszervezetek köre?
– Jelenleg hatvan-hetvenezer bejegyzett civilszervezet létezik az országban. Az új törvény elő fogja írni az ismételt regisztrációt. A tönkrement és nem működő civilszervezetek el fognak tűnni, így kitisztulhat a civil világ.
– Nemsokára zászlót bont a Civil Együttműködési Tanácskozás, a CET. Mi ennek a jelentősége?
– A CET révén a magyarság nemzeti feladatokat tud meghatározni az egész Kárpát-medence számára, s a civilek kezdeményező szerepet vállalhatnak a hazai és az uniós jogalkotásban. A CET tehát kiemelkedő együttműködési lehetőség, amellyel nyolc történelmi magyar régió tudja összehangolni a nemzetépítést.
– A költségvetés viszont igen szűk mozgásteret biztosítana a civil szférának.
– Súlyos a helyzet. Az elmúlt években hétmilliárd forintból gazdálkodott az NCA. Ez tavaly 3,4 milliárdra csökkent, de még ebből is zároltak nyolcszázmilliót. A 2012-es költségvetésben mindössze 1,3 milliárd forint az előirányzat. Ez az összeg elégtelen, és óhatatlanul politikai problémákat fog felvetni, ezt fel kell ismernie a kormánynak. A civilszervezetek létfeltételeinek biztosítása alapvető kérdés, miközben természetesen a civileknek is be kell látniuk, hogy nagyon nehéz a gazdasági helyzet.
– Hogy látja, felépülhet a felső-krisztinavárosi templom, amelyért gyűjtést kezdeményezett a Civil Összefogás Fórum?
– Tarthatatlan, hogy Makovecz Imrének a fővárosban egyetlen alkotása sem áll. Az Apor Vilmos téri templom méltó emléket állítana neki, s gazdaságosan működtethető is lenne. Budán már nincs elég urnatemető, a leendő templom alatt viszont 1200 urnát lehetne elhelyezni, emellett jelentősen megnőne a turistaforgalom is. Az adománygyűjtést megkezdtük, a katolikus egyház döntésére még várunk. Reméljük, lesz megállapodás, hiszen a templom a hívő emberek összefogását kívánja szimbolizálni. Az építés akár tíz évig is eltarthat, ennyi idő alatt összegyűlhet a szükséges pénz.
PB
forrás: magyarhirlap.hu
 
 
A közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton benyújtotta az Országgyűlésnek az egyesülési jogról, a közhasznúságról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényt - jelentette be Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
A politikus hangsúlyozta: rendkívül hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg a törvény benyújtását. Tavaly nyáron a minisztérium felmérte a civil szektor legsúlyosabb problémáit, azokat a jogi nehézségeket, amelyek gúzsba kötik egy civil szervezet életét.
 
A tervezet első koncepcióját idén júniusban hozta nyilvánosságra a tárca a kormany.hu portálon, majd az ezt követő társadalmi konzultáció során beérkezett javaslatokkal kiegészülve készült el a benyújtott verzió - emlékeztetett Latorcai Csaba.

Bővebben...

 
Alakult Veszprémben egy oktatási műhely, amely Veszprém megyében szeretne egy iskolát alapítani magyar hagyományokon alapuló szellemiséggel. A szervezés keretében szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy abai gimnázium igazgatója által tartott előadást, mely november 9-én este 18.00 órai kezdettel a Cholnoky Iskolában.

Bővebben...

 
2011. december 6.
F e l h í v á s  
 
Negyedik éve, hogy a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület az 1956-os veszprémi néma nőtüntetés  évfordulóján, 2011. december 6-án - elismerve a mai nők hétköznapi hősiességét – megünnepli a Női Helytállás Napját. Ez alkalommal egyesületünk elismerésben és jutalomban részesít egy veszprémi hölgyet,  akinek a kiválasztásához a város közönségének segítségére számítunk. 
 
Kérjük, aki ismer az alábbi kritériumoknak megfelelő személyt, tájékoztasson bennünket:
 • Példás családi élet  vagy gyermekeit egyedül nevelő személy
 • Sikeres küzdelem anyagi hátterének biztosításához  
 • Másokról (idősekről, rokkantakról, elesettekről) való önzetlen gondoskodás
 • A köz érdekében  végzett önkéntes vagy alkotói tevékenység,
 • Nyitott, kedves, sugárzó személyiség
 • Veszprémi polgár
A javasolt személy nevét, címét, telefonszámát  és az ajánlás rövid indoklását  kérjük küldjék meg az alábbi címre:
8200 Veszprém, Szigethy József u 42. e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bővebben...

 

Mi a ViFi – Veszprémi Fiatalokért szervezete nagyon sok szeretettel várunk 2011. október 25-én, kedden 12.30-16:00 óráig a SÉD mozi melletti téren (ahol nyaranként a veszprémi zenekarok játszanak nagyszerű muzsikákat nekünk az Utcazenén) egy jó kis bográcsozós, délutáni közéleti PEEKNEEK-ünkre, ahol vendégül látunk minden érdeklődőt egy tál étellel, és várjuk, hogy elmondjad véleményed, arról hogy: 

 
Milyennek képzelsz egy ifjúsági teret - ha zárt, ha nyitott?

Mi a helyzet a gördeszkásokkal?

Mit csinálnak a BMX-esek?

Bővebben...

 
A nagy érdeklődésre való tekintettel Kommunikációs felkészítést tartunk szervezetek részére 2011. október 17.-én hétfőn az Eötvös Károly megyei Könyvtárban. 
A képzésen ötleteket  kaphat, hogy : 
 • Hol hirdessem, hogy önkéntest keresek? Milyen a jó hirdetés szövege?
 • Hogyan és kit tájékoztasson a szervezet az önkéntességről? 
 • A műhelyfoglalkozáson önkéntesek toborzásához ismerhet meg marketing eszközöket.

Bővebben...

 

A Nők a Balatonért Egyesület hangszerkíséret nélküli népdaléneklési és szólóhangszeren (népi hangszerek) megszólaltatott népdalversenyt hirdet.

A versenyre egyénileg, korhatár nélkül jelentkezhet bárki, aki az eredeti népdalokat énekelni, vagy hangszeren játszani tudja.
A verseny 2011. november 12-én Zamárdiban kerül megrendezésre.
A versenyt országosan ismert népzenetudósok, népzenészek bírálják.
A verseny anyaga:
A versenyzőknek, függetlenül hogy énekes, vagy szóló hangszeres, 10 népdalt kell tudniuk. Mindegyik dalnak, Balaton környékinek, vagy Balatonnal valami módon kapcsolatosnak kell lennie.
A versenyre megtanult daloknak az első szöveg-, vagy dallamsorát, valamint hogy ki gyűjtötte ki a dalt, vagy milyen kötetből, gyűjteményből származik, tüntessék fel a jelentkezési lappal küldött külön daljegyzéken.

Bővebben...

 

Önkéntest képzést szervez a Majki Népfőiskolai Társaság és az Örömhír Alapítvány Várpalotán középiskolás fiatalok részére. 

Képzés Helyszíne: Egymásért Önkéntes központ, Várpalota, Bakony út 12. (Csoportpraxis4 Kft. rendelője, hátsó bejárat.)
 
Időpont: 2011. október 21. 15.00 – 19.00 óra
 
ÖNKÉNTES képzés célja:
Az új Közoktatási törvény értelmében, legkorábban 2014-től a középiskolai bizonyítványnak tartalmaznia kell, hogy a tanuló 60/50 óra társadalmi tevékenységet végzett, ez a feltétele annak, hogy érettségi vizsgára jelentkezhessen, ezért fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok mielőbb megismerhessék lehetőségiket, hogy megismertessük az önkéntes tevékenység fontosságát és azt, hogy e lehetőséggel milyen előnyökhöz juthatnak.

A képzés során felmerülő témák:

 • Miért jó önkénteskedni?  
 • Önkéntességről általában
 • Önkéntes lehetőségek (hazai és nemzetközi)
 • Közoktatási törvény

Bővebben...

 

Tisztelt Szervezeti Vezető!

Önt is várjuk az „Önkéntességet Veszprém megyébe!” című projektünk záró rendezvényére, melyet a Veszprém Megyei Önkormányzattal közösen rendezünk meg. A rendezvényen kitekintünk az Önkéntesség Európai Éve eseményeire, értékeljük Veszprém megye helyzetét az önkéntesség terén és megnézzük, milyen jövő vár a témára a hivatalos évet követően.

A rendezvény hasznos tapasztalatcserét ígér a téma iránt érdeklődő kezdő szakembereknek és a már tapasztalattal rendelkező intézmények, civil szervezetek, önkormányzati munkatársaknak egyaránt.

Időpont: 2011. október 12. szerda, 9-13 óra

Helyszín: Veszprém, Megyeháza Megyeház tér 2.  - Egry terem (akadálymentesen megközelíthető)

Moderátor: Németh Bernadett

Bővebben...

 
„Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért” Alapítvány, és a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség tisztelettel meghívja Önt 
Kanyár Erika
a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém megyei Tagozatának alelnöke, a gyakorló gyorsírás világbajnoka, ny. középiskolai tanár
 „Sváb Golgota” 
és
„Profán Passió”
című könyveinek veszprémi bemutatójára,

Bővebben...

 

Október 11-én, kedden 10 órakor 

„NYITOTT LÉLEKKEL” 
Romanek Inka Art díjas festőművész 
tapintható festményeinek- és látássérült alkotók műveinek kiállítása

Bővebben...

 

A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány (HVSF) az AIESEC társszervezésében
nemzetközi önkéntes napot tart a Pannon Egyetemen. Mindkét szervezet
biztosít szegény országok megsegítését célzó fejlesztési és segélyezési
projektekhez emberi erőforrást. Önkénteseik Afrikában, Ázsiában,
Latin-Amerikában és Európában dolgoznak.

A rendezvény megtartására szeptember 28-án, szerdán, 13:00 és 18:30 között
kerül sor a 'B' épület földszinti konferenciatermében.

Bővebben...

 

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy a civil szervezetek remek ötletekkel rendelkeznek, szakmai szempontból felkészültek, ám számos projektjüket nem tudják megvalósítani, mert nincs elég segítőjük, önkéntesük. Esetleg önkéntesekkel dolgoznak, de szeretnének javítani

az önkéntesekkel fenntartott kapcsolatukon, illetve érdekli Önöket az önkéntesség, de nem tudják, hogy mivel is segíthetnének környezetükben élőkön, mit is jelent tulajdonképpen az önkéntesség.
Mindezek javítása érdekében a Majki Népfőiskolai Társaság a Veszprém Civil Ház együttműködésével - Önkéntesség Európai Éve 2011. Információs Pont.
 
ÖNKÉNTES MENEDZSMENT KÉPZÉST 
szervez a közép-dunántúli régió kistérségeiben.
 
ÖNT ÉS MUNKATÁRSAIT IS SZERETETTEL VÁRJUK KÉPZÉSEINKRE!

Bővebben...

 

A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány az AIESEC-kel társszervezésben félnapos rendezvényt tart a Pannon Egyetem Nemzetközi Hetének keretében "Bemutatkozik a nemzetközi önkéntesség" címmel szeptember 28-án szerdán, 13:00 - 18:30-ig. A program két blokkból áll, 13:00 - 17:30-ig témába vágó filmeket vetítünk és világlátott önkénteseink tartanak képe élménybeszámolókat, 17:30-tól pedig egy órás kerekasztal beszélgetést tartunk a nemzetközi önkéntesség szerepéről és céljáról, az önkéntesek munkájának eredményéről és hatásáról, a fejlődő és fejlett országok viszonyáról, valamint Magyarországnak a globális problémák megoldásában játszott szerepéről. A beszélgetést Szőke András színész, filmrendező moderálja.

 

Bővebben...

 

Mintegy 20 civil szervezet mutatkozik be szeptember 23-án a Civilek Háromszékért Szövetség és a Kovászna Megye Tanácsa által szervezett Civil sétányon. Minden szervezet külön sátorban ismerteti programjait és eddig elért eredményeit.

A tevékenységek között szerepel: családfakutatás, vetélkedők, filmforgatás, nyelvi és ECDL szintfelmérés, zöld játékok, kézművesség, zöldút bemutató, szervezeti tájékoztató, elsősegélynyújtás bemutató, bekapcsolódási lehetőségek önkéntes tevékenységekbe.
A civil sétány programjai reggel 10-től 18 óráig várják a város polgárait. Helyszín a Megyei Tanács előtti parkoló. Szeptember 24-én Civilek lendületben! - konferenciával folytatódik a program. A konferencia előadói: a Civil Szervezetek Fejlesztéséért Alapítvány munkatársai, az OTP Bank és a Román Kereskedelmi Bank képviselői, a Győri Civil Szövetség elnöke, valamint helyi előadók. A konferencia keretében tapasztalatok, programok, lehetőségek kerülnek bemutatásra. A konferencia reggel 10 órától kezdődik. Helyszín a Gyárfás Jenő Képtár.
A rendezvényt Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Székely Nemzeti Múzeum támogatja.

Bővebben...

 

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány OFA Hálózat KoopeRáció Projekt tisztelettel meghívja Önt és Kollégáit

„A foglalkoztatás bővítés új dimenziói”című nyugat-magyarországi projektvásár és szakmai rendezvényre.

A rendezvény időpontja: 2011. szeptember 29-30.

A rendezvény helyszíne:            Betekints Hotel és Étterem

    8200 Veszprém, Veszprémvölgyi u. 4.

Bővebben...

 

 

MEGHÍVÓ
INTÉZMÉNYEK – CIVIL SZERVEZETEKET – ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA
 • Hol hirdessem, hogy önkéntest keresek? Milyen a jó hirdetés szövege?
 • Hogyan és kit tájékoztasson a szervezet az önkéntességről? 
 • A műhelyfoglalkozáson önkéntesek toborzásához ismerhet meg marketing eszközöket.  
Időpont: 2011. szeptember 22. - csütörtök 9-13 óra
Helyszín: Jókai Mór Művelődési Központ - Pápa, Erzsébet liget 1.

Bővebben...

 
Keresés az oldalon
Hirdetés
Belépés
Veszprém Megyei CSEÖH
Hirdetés
Veszprém Megyei Civil Kerekasztal
Hirdetés
Önkéntesség Európai Éve Veszprém Megyei Információs Pont
Hirdetés
Feliratkozás a levelezőlistára

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Feliratkozás hírlevélre

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin